Välkommen till ”La Villa Bastille”, en ateljé för kroki och måleri i Paris

Här hittar du grundläggande information på svenska, men för mer detaljer om tider och priser, se den franska eller engelska sida. Du hittar informationen under rubriken « Cours à Paris »/ ”Art classes in Paris”. La Villa Bastilles atlejé med teckning och målarkurser ligger i kvarteret Bastille i Paris, nära den pittoreska marknadsplatsen Aligre, och ligger på gångavstånd ifrån metrostationerna Bastille, Gare de Lyon och Ledru Rollin.

Tecknings och målarkurserna som är till för vuxna på alla nivåer leds av Patrick Fouilhoux, en fransk konstnär som har svenskt påbrå, och som därav pratar flytande svenska.

I ateljén i Paris

Hos La Villa Bastille kan du välja mellan två olika kurser ;

1) Kroki ( med model )

I denna kurs ligger tyngdpunkten i att lära sig att teckna. Målet är att du ska lära dig att se essensen i vad som ska ritas, så som volym, tomma utrymmen, förkortningar, skuggor och ljus samt dynamik och rörelse. Målet är även att du ska få chansen att studera kompositionen av en bild samt att utforska olika slags material så som blyerts, kol, akvarell, pastell, krita m. m.

2) Måleri

I denna kurs lär du dig att måla med den teknik du själv väljer , som t.ex. akvarell, olja, pastell, gouache eller akryl.
Fokuset ligger på behärskning av tekniker samt förståelsen för färger ; komposition, färgharmoni, användning av olika material o.s.v. Dessutom lär du dig om de olika material du använder, så som papper och duk.

Kurserna vid La Villa Bastille är kvartalsvis, d.v.s. omfattar 12 veckor, med en session i veckan. Kurserna har inga start eller stoppdatum, utan du börjar när du vill och din termin avslutas när du har gått på alla 12 sessioner. Missar du en session får du chans att ta igen den under kursens gång.

Om fallet är så att du är i Paris under en kortare period kan du kontakta Patrick via mejl eller telefon för en kompromiss.

Patrick Fouilhoux

 

 

Studieresor i och utanför Frankrike

Som elev vid La Villa Bastille har du möjlighet att följa med på de årliga studieresor som görs. Vanligtvis bruker en utlandsresa göras i maj till ställen så som Venedig och Sevilla, och en under sommaren till någon by på Frankrikes landsbygd. Studieresan som görs under sommaren består av teckning och målning avbildning av natur och landskap på förmiddagen, och på kvällen mellan 17.00 och 19.00 hålls en krokikurs. Logi ingår i priset, och varje elev är fri att välja sin egen teknik (kol, akvarell, olja, akryl…)